maanantai 14. joulukuuta 2015

Tallipihan joulu

Lauantaina tuli vierailtua siskonpojan kanssa Tallipihan joulussa Tampereella, Finlaysonin alueella. Tarjolla oli ihanaa vanhanajan joulutunnelmaa puoteineen ja kahviloineen ihania tallipihan eläimiä unohtamatta.


Retki oli varsin tapahtumarikas ainakin matkan osalta. Tampereen keskustassa näin peruutuspeilistä poliisiauton valot, ja ensin ajattelin, että se haluaa päästä ohi. Sitten tajusinkin, että se haluaa pysäyttää minut! Minut! Ensimmäinen paniikkiajatus oli, että olin kiinnittänyt siskonpojan turvaistuimeen jotenkin väärin. (Monellako eri tapaa lapsen voisi siihen kiinnittää??) No, ajoin sivuun, avasin ikkunan ja tärisin paniikissa. Poliisi pyysi ajokorttia ja rekisteriotetta. Takapenkiltä kuului taukoamatonta puhetta joulupukista ja tontuista, ja poliisi kysyi, että onko auto omani. Eihän se ollut, olin lainannut isäni autoa, jolla on huomattavasti mukavampi ajaa ja jossa on turvaistuin valmiina. Vastasin siis kieltävästi ja sain soperrettua, että onko auton kanssa joku ongelma. No olihan siinä, se olisi pitänyt katsastaa jo aikoja sitten :D Isälläni on selvästikin liikaa autoja, kun näin pääsee käymään. No, poliisi oli joulumielellä ja antoi siskonpojalle heijastimen ja päästi meidät jatkamaan matkaa. Todella mukavasti tehty, sillä sakothan tuosta olisi voinut antaa ja kilvetkin viedä. (Ko. auto muuten kävi tänä aamuna katsastuksessa ja pääsi huomautuksitta läpi.)

Pääsimme siis turvallisesti perille Tallipihaan ja siellähän oli vaikka mitä. Ihania myyntikojuja ja kauppoja, ja eläimiä.

 
Siskonpoika ihastui lampaisiin ihan täysin, ja minä taas tuohon hevoseen. Omani menehtymisestä on reilut kolme vuotta, ja nyt lähes jokainen suomenhevonen saa päähäni ajatuksen "Tuollaisen minä vielä joskus haluan". Samanlaista, kun oma Rukkani oli, ei  voi tietenkään ikinä löytää, mutta joskus ehkäpä joku, joka on omalla, erilaisella tavallaan melkein yhtä ihana.


 Gluteenittomat leivonnaisetkin olivat hyvin edustettuina. Tallipihasta löytyi myös tällainen ihana vanhanajan karuselli. Siskonpojalla vaan oli niin vauhti päällä, ettei malttanut karuselliajelulle.

 
 Ostokset jäivät hyvin pieniksi tällä kertaa, yhdestä kaupasta tarttui mukaan kuusenkoriste ja toisesta joulujuliste.Joulujulisteen mallikappaleen alaosa oli kaupassa muun roinan peitossa, joten kotona julisteen auki rullatessani minulle tuli täysin yllätyksenä se, että tuo vasemmalla oleva joulupukki näyttäisi olevan transu :D No, onneksi olen hyvin avomielinen, transujoulujuliste pääsi seinälle kuitenkin :P

Paluumatkalla tuli poikettua vielä Ideaparkiin donitsille. Arnold'sin donitsit vaan ovat niin syntisen hyviä. Onneksi meillä ei Hämeenlinnassa ole enää Arnold'sia, olisin varmaan satakiloinen jos olisi!
Koska rakastan keinuhevosia, tarttui Minimanista vielä tällainen ihana joulukoriste mukaan.

Jouluun on enää kymmenen päivää, ja näyttää uhkaavasti siltä, että ainakin Hämeenlinnassa joulusta tulee musta :( Tänään aamulla oli maa hyvin hennon valkoisena, ja viikon mittaan pitäisi lunta sadella vähän lisääkin, mutta ensi viikolle Foreca lupaa plusasteita. No, minä jaksan unelmoida silti vielä valkeasta joulusta :)

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Tallipihalta :) Itse en ole vielä tänä vuonna tuola käynyt, täytyy piipahtaa vielä tällä viikolla. Toivottavasti tämä satanut lumi nyt pysyisi edes vähän aikaa tai sataisi jouluksi vielä lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, vaikka huonolta näyttää :( Toisaalta, kuinka usein tuo Foreca nyt sitten on oikeassa, hyvinkin saattaa tulla valkea joulu :D

      Poista
  2. Ihania kuvia! Toivon todella, että jouluna olisi lunta. Nytkin onniin kiva katsoa ikkunasta ulos kun on edes vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kyllä tuo puoli senttiä tekee jo ihmeitä. Lisääkin saisi tulla mutta kunhan olisi edes tuo, on niin paljon valoisampaa.

      Poista