tiistai 3. joulukuuta 2019

Joulupöydän jälkiruoka: Raikas Marianne-jäädyke

Meillä joulupöytään kuuluu perinteisesti jälkiruoaksi Marianne-jäädyke. Se on ihanan raikas ja "kevyt" jälkiruoka ja maistuu vielä kaiken sen jouluruoan mättämisen jälkeen.

Marianne-jäädyke

Ainekset:

2 dl kuohukermaa
2 munaa
2 rkl sokeria
100-200 g Marianne-karkkeja rouhittuna tai Marianne Crushia

Tee näin:

Vatkaa vaahdoksi kerma ja 1 rkl sokeria. Vatkaa sitten toisessa astiassa vaahdoksi munat ja 1 rkl sokeria.Yhdistä sitten vaahdot ja sekoita niiden joukkoon Marianne-rouhe. Kaada seos jäädykevuokaan ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta huoneenlämpöön sulamaan hetkeksi ennen tarjoilua, jotta jäädyke lähtee helpommin irti vuoasta.

Aikaisemmin olen tehnyt jäädykkeen aina isoon jäädykevuokaan, mutta sittemmin totesin helpommaksi tehdä sen noihin kuvassa näkyviin silikonisiin lumihiutalemuotteihin, jolloin sitä voi ottaa kerralla sulamaan sen verran, kun on syöjiäkin. Jostain syystä kaikilla tuppaa olemaan ähky joulupöydässä jo jälkiruoan aikaan ja on vaarana, että osa tästä ihanasta jäädykkeestä menee hukkaan! Toki jos joulupöydässä on iso joukko, tulee jäädyke varmasti syödyksi, sillä tämä on IHANAA!

Jäädykkeeseen voi Mariannen sijasta laittaa myös vaikkapa piparkakkua tai marjoja, vain mielikuvitus on rajana! Jäädyke sopii juhlapöydän kruunuksi muinakin pyhinä.

2 kommenttia: