keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Hyviä joulutekoja

Niin iloiseksi kuin joulun laittaminen minut tekeekin, silti joka joulun alla tulen alakuloiseksi siitä, että sillä välin kun minä ja monet muut piehtaroimme yltäkylläisyydessä, kaikilla ei ole varaa laittaa joulua ollenkaan. Joka vuosi tuleekin osallistuttua johonkin hyväntekeväisyyskampanjaan, jotta mahdollistaisi mukavan joulun jollekin.

Joulupuu-keräys 

Joulupuu-keräys toteutetaan ympäri Suomea paikallisten nuorkauppakamareiden järjestämänä. Tarkoituksena on kerätä joululahjoja niille lapsille, joiden osoitetta Joulupukilla ei välttämättä ole.  Nuorkauppakamari hoitaa lahjojen keräyksen ja sosiaalitoimi huolehtii niiden toimittamisesta Lastensuojelun avohuollon asiakkaina oleville lapsille ja nuorille. Näin varmistetaan, että lahjat menevät oikeisiin osoitteisiin eikä lastensuojelun piirissä olevien lasten oikeutta yksityisyyteen vaaranneta. Ideana on antaa lapsille uusi tai itse tehty lahja, ei siis käytettyä tai kierrätystavaraa. Lahja voi olla pieni tai suuri, edullinen tai kallis – kaikki lahjat otetaan ilolla vastaan. Kampanja on puhdasta hyväntekeväisyyttä, eikä siinä liiku raha.

Hämeenlinnan seudun Joulupuu-keräyksestä löydät lisäinfoa täältä:

Joulupuu Hämeenlinna 

Muiden paikkakuntien Joulupuu-keräykset löydät Googlesta tai Facebookista hakusanalla Joulupuu + oman paikkakuntasi nimi.

Itse osallistun Joulupuu-keräykseen joka vuosi vähintään yhdellä lahjalla. Minulla on myös ilo ja kunnia hankkia työpaikkani puolesta keräykseen muutama lahja. Yleensä tulee ostettua vähän isommille lapsille tarkoitettuja lahjoja, pienille kun niitä on tarjolla yleensä enemmän.


Facebook-yhteisöt

Facebookissa toimii Jouluapua -niminen sivusto, jonka avulla avuntarvitsijat ja auttajat löytävät toisensa. Tätä kautta olemme muutamana vuonna lahjoittaneet porukalla jouluruokaa ja -lahjoja.

Facebookista löytyy myös Jouluapua vähävaraisille perheille -sivusto, joka toimii samalla periaatteella kuin Jouluapua.


Pelastusarmeijan joulupata

Joulun alla kauppoihin ja kadunkulmiin ilmestyy Pelastusarmeijan joulupatoja, joihin voi lahjoittaa lahjoja, ruokaa tai rahaa.

Lisätietoja: http://www.joulupata.fi/Pieniä hyviä joulutekoja voi tehdä muutenkin kuin auttamalla rahallisesti/lahjoittamalla hyödykkeitä. Hyvä pieni jouluteko voi olla niinkin pieni kuin laittaa joulukortti naapurin yksinäiselle mummolle, auttaa vanhus kadun yli, tehdä naapurin lumityöt. Hymy ja hyvän joulun toivotus tuntemattomalle saattaa pelastaa jonkun päivän. Tämän tekstin myötä haluankin haastaa teidät kaikki tekemään pienen hyvän jouluteon!

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti