keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Vaaleat piparit

En ole aikaisemmin tehnyt vaaleita pipareita, mutta tein näitä pari viikkoa sitten Minimonstereiden 1-vuotissynttäreille, ja nämä olivatkin todella hyviä! Niinpä haluan tietenkin jakaa reseptin myös teidän kanssanne, rakkaat lukijat :)


VAALEAT PIPARIT

n. 4 pellillistä pipareiden koosta riippuen

250 g voita 
250g sokeria
2 munaa
500g vehnäjauhoja
 ½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia 
1 tl kardemummaa

Ensimmäisenä vaahdota kunnolla huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vaahtoon yksitellen munat koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Vaivaa taikina kiinteäksi möjkäleeksi ja laita jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi, mielellään kuitenkin yön yli.

Leivo perinteisten pipareiden tapaan pikkuleiviksi hyvin kevyesti jauhotetulla pöydällä tai alustalla. Itse tykkäsin jättää nämä hivenen paksummiksi kuin perinteiset piparit, jolloin ne jäävät ihan hivenen pehmeiksi ja jolloin maku pääsee paremmin oikeuksiinsa.

Paista piparit 175c uunissa 5-8 min. Piparit eivät saa ruskistua yhtään vaan ne ovat uunista tullessaan yhtä vaaleita kuin sinne mennessään. Piparit ovat pehmeitä kun otat ne pois uunista, mutta jäähtyessään kovettuvat, ihan kuten perinteisetkin piparit. 

Huom! Jos piparit muistuttavat väriltään perinteisiä pipareita, ne ovat olleet uunissa liian kauan ;)


Nämä piparit eivät varsinaisesti maistu kauhean jouluisille, joten näitä voisi ihan hyvin tehdä ympäri vuoden.  Herkullisia ovat kyllä!Herkullista loppuviikkoa kaikille!

1 kommentti: