perjantai 15. marraskuuta 2019

DIY: Jouluinen pyykkietikka

Käytän pyykissäni aina huuhteluaineen sijasta etikkaa, sillä se on ekologisempaa eikä tee tuhojaan kankaalle niin kuin huuhteluaine. Teen pyykkietikan aina itse etikasta sekä eteerisistä öljyistä. Ja mikä onkaan ihanampaa näin joulun alla kuin jouluntuoksuinen pyykkietikka!

Tämä pyykkietikka sopii hyvin omaan käyttöön tai vaikkapa viemisiksi joulun alla. Sen voi tehdä vaikka suoraan etikkapulloon, mutta toki esim. lasinen pullo on kauniimpi.


Jouluinen pyykkietikka

4 dl etikkaa
1 dl vettä
15-20 tippaa jouluista eteeristä öljyä


Emendo valmistaa jouluntuoksuisia eteerisiä öljyjä ja myy niitä saunatuoksun nimellä pienissä pulloissa. Nämä kuitenkin eroavat niistä isoista pulloista siten, että nämä ovat 100 % eteeristä öljyä.

Sekoita aineet pulloon. Ravista ennen käyttöä, sillä eteerinen öljy jää yleensä lillumaan pyykkietikan pintaan.

Laita pyykkiä pestessä pyykkietikkaa huuhteluainelokeroon puolisen desiä.

Pyykit saattavat kosteina haista aavistuksen etikalta, mutta haju häviää kyllä pyykkien kuivuessa ja jäljelle jää ihana eteerisen öljyn tuoksu.

Huom! Jouluiset eteeriset öljyt ovat tumman värisiä, joten ne saattavat värjätä valkopyykkiä! En siis suosittele tätä käytettävän valkopyykin kanssa.

Minulla tulee ani harvoin valkopyykkiä, joten en ole tätä sen sekaan kokeillut, mutta kirjopyykkiin tämä ei ainakaan jätä minkäänlaista väriä. Voi olla, ettei valkopyykkiinkään jättäisi, sillä öljyn määrä on pyykin seassa kovin pieni. Mutta teitä on varoitettu :)

Jouluntuoksuista viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti