tiistai 5. joulukuuta 2017

DIY: Joulupallokranssi rautalankapohjaan

Kinkkiksen joulupallokranssisaaga jatkuu! Tällä kertaa kokeiluvuorossa oli rautalankapohjaan tehty pallokranssi, joka muiden pallokranssien tapaan on oikein oiva keino kierrättää vanhat joulupallot.


Joulupallokranssi rautalankapohjaan


Tarvikkeet:
Rautalankaa
Paljon joulupalloja
Kuumaliimapistoolin ja kuumaliimaa
Hanskat
Helminauhaa
Pätkä nauhaa ripustuslenkiksi

Joulupalloja kannattaa varata paljon, vaikka tähän ei menekään ihan niin paljon palloja kuin styroks- tai pahvipohjaan tehtävään kranssiin. Eniten kuluu pieniä joulupalloja. Älä poista joulupalloista kantoja!

Itse käytin tässä jostain talteen nappaamaani kierrätysrautalankaa, mutta tähän käy hyvin myös esimerkiksi suoristettu rautahenkari.

Tee näin:

1. Pujota rautalankaan yksi kierros joulupalloja kannoistaan.2. Muotoile rautalangasta palloineen ympyrä ja "päättele" se kietomalla rautalangan päät yhteen.


3. Solmi tässä vaiheessa ripustuslenkki rautalangan ympäri.

4. Ala liimaamaan toista pallokerrosta ensimmäistä "vasten". Koska tähän ei tule muuta pohjaa, pallot tulee liimata kiinni toisiinsa, jotta kranssista tulee tukeva.5. Liimaa kahden ensimmäisen kerroksen päälle vielä kerros palloja, ja liimaile sitten pienempiä palloja täyttämään kolot.

6. Kun palloja on liimattu tarpeeksi, liimaa helminauha paikalleen.  Se kannattaa liimata siten, että levität liiman pistoolilla siihen kohtaan, mihin haluat liimata nauhan, ja painat sitten helminauhan siihen päälle. Jos levität liiman helminauhaan, tulee vain sotkua. Liimaa nauhaa pieni pätkä kerrallaan ja katso etukäteen, mistä välistä haluat nauhan kulkevan. Muutama pieni pallo kannattaa jättää vielä jemmaan tätä vaihetta varten, sillä helminauhaa liimatessasi saatat löytää vielä aukkokohtia, joihin täytyy liimata pallo.


Valmis!

Tässä kranssissa oli pari ehdotonta plussaa styroks- ja pahvipohjiin verrattuna:

Palloja kului vähemmän, sillä vilkkuvaa kranssipohjaa ei tarvinut peitellä niillä. Aikaa myös kului vähemmmän, kun oli vähemmän palloja liimailtavana.
Iso miinus oli kuitenkin se, että tästä ei tullut yhtä tukeva kuin pohjiin tehdyistä kransseista. Tästä syystä taidan jatkossakin suosia pahvipohjia.

Omat jouluvalmisteluni ovat edelleen pitkälti vaiheessa, sillä ihanaiset minimonsterit ovat pitäneet minut kiireisenä! Ensi viikon loppupuolella ne kuitenkin lentävät jo pesästä pois. Onneksi yksi jää kotiinkin <3

Huomenna on satavuotiaan Suomen suuri juhlapäivä. Oma itsenäisyyspäiväni kuluu rauhallisissa merkeissä, aamulla pennut saavat sirut niskaan ja illalla tulee perhe kahvittelemaan 30-vuotissynttäreiden kunniaksi. Ne olivat oikeasti jo eilen, mutta nämä arki-illat ovat olleet niin hektisiä, että katsoin parhaaksi kahvitella vasta pyhänä. Mutta toki itsenäisyyspäivänä pitää perinteisesti katsella myös Linnan juhlia ja Tuntematonta sotilasta!


Ihanaa itsenäisyysviikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kaunis on, tosi jouluinen. Paljon onnea Sinulle, koiravauveleille rapsutuksia ja hyvää itsenäisyyspäivää perheellesi Päivi* taas ps. sullon nii kivat jutut aina!

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea sinulle! :)
  Ja hyvää itsenäisyyspäivää myös! :)

  VastaaPoista
 3. Nytkö vauvat jo lähtee...niisk..kylläpä aika meni nopsaan.
  Ihana kranssi, hyvää itsenäisyyspäivää ♥

  VastaaPoista