perjantai 2. joulukuuta 2016

Haaste: Stressitön joulu

Sain Sarin kotona -blogilta haasteen stressittömästä joulusta. Haasteen tarkoituksena on jakaa vinkkejä joulustressin vähentämiseksi.

En ole ihan varma, olenko oikea ihminen vastaamaan tähän haasteeseen, sillä koen joulustressiä jo nyt! Tuntuu, että olen ihan myöhässä jouluvalmisteluineni, vaikka on vasta joulukuun alku. No mutta, jospa henkäisisin syvään ja toteaisin, että on todellakin vasta joulukuun alku, ja yrittäisin vastata haasteeseen.


1. Pidä joulukirjaa. Tämä on minun paras stressinhallintavinkkini! Omaan joulukirjaani kirjaan joka vuosi joulukorttien saajat, lahjojen saajat, ihanat askarteluideat, pikkujoulujen vieraslistan ja menut, joulutapahtumat joissa haluan käydä sun muut tärkeät jutut. Lähestyvän joulun suunnittelu on paljon helpompaa, kun voit joulukirjasta tarkistaa, kenelle viime vuonna lähetettiinkään kortti ja kuka sai joulukukan.


 Joulukirja.
 

2. Rahahuolia? Joulu käy kukkarolle. Vinkkejä pienen budjetin jouluun löydät täältä (klik!).


3. Nauti joulunodotuksesta ja vaikka onkin kiire, varaa aikaa rentoutumiseen ja joulunodotuksesta nauttimiseen. Joulufiilis on jotain ihan ainutlaatuista!4. Tee lista siitä, mikä on välttämätöntä tehdä itse, mitä teet, jos aika riittää, ja minkä voi vallan mainiosti ostaa valmiina kaupasta. Tee ensin välttämättömät, ja muut sitten, jos aikaa jää. Itselleni esimerkiksi piparit ovat ihan ehdottomat, ne haluan tehdä itse ja omatekemästä taikinasta, samoin tänä vuonna haluan tehdä laatikot itse.

5. Osta pitkään säilyvät joulujutut, kuten joulupöydän säilykkeet (sinappi, herneet ym), servetit sun muut somisteet hyvissä ajoin ennen aattoa. Juuri ennen joulua kauppojen hyllyt saattavat jo ammottaa tyhjyyttään, joten hyvissä ajoin varustautumalla vältyt monessa kaupassa juoksemiselta, kun joku tuote onkin loppu.6. Lahjoja kannattaa ostaa pitkin vuotta silloin, kun tulee jotain sopivaa vastaan. Näin välttyy kamalalta lahjastressiltä sekä hutiostoilta.

7. Jos sinulla on joku vaikea lahjottava, vie jotain syötävää. Se ei jää nurkkiin pölyttymään joulun jälkeen, toisin kuin tuikkukipot ja kynttilälyhdyt.

8. Niin ankealta kuin se kuulostaakin: aikatauluta. Merkkaa kalenteriin ne ehdottoman tärkeät jouluhommat ja tee ylimääräistä sitten, jos jää ylimääräistä aikaa.

9. Nauti joulunajasta, sillä todellakin: It's the most wonderful time of the year! 


En nyt haasta erikseen ketään, vaan toivon, että kaikki, joilla on hyviä joulustressinhallintavinkkejä jaettavana, tarttuisivat tähän haasteeseen!

Ihanaa viikonloppua kaikille!8 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Tuo joulukirja on hyvä idea! Taidan ottaa sellaisen ensi vuonna käyttöön. Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 2. Minulla ei ole blogia, joten laitan Oman Vinkkini vaikka tähän. Se on hyvin yksinkertainen: vanhene. :) Vanheneminen auttaa useammallakin tavalla. Ensinnäkin, kun olet järjestänyt vaikkapa 25 joulu, niin lupaan, että se sujuu rutiinilla ja ihmettelet, mikä tässä nyt olikaan silloin joskus niin rasittavaa. Voi olla, että sitten kun vanhenet tarpeeksi, alkaa taas rasittaa, mutta viisikymppisenä ainakin kaikki sujuu ikään kuin itsestään.

  Olet myös järjestänyt leegion muita juhlia (rippi-, yo-juhlia) joihin on tullut kymmeniä ihmisiä. Siihen verrattuna kymmenkunta sukulaista on hyvin stressitön homma.

  Kolmanneksi olet erinäisten töppäyksiesi jälkeen havainnut, että joulu ei mennyt rikki, vaikka joku asia puuttui tai oli jotenkin epätäydellinen. Koskaan ei kaikki mene nappiin, mutta aina joku onnistuu. Ja sit tulee aina uusi joulu...

  VastaaPoista
 3. Oli tosi hyviä vinkkejä!
  Kiva tuo joulukirja!
  Viimeisen kuvan joulutyyny on ihana!

  VastaaPoista
 4. Kivoja ideoita! Pitänee tehdä tämä omaan blogiinkin, mutta menee ens vuoteen kun joulukalenteri alkaa olla jo täynnä :)

  VastaaPoista
 5. Minullakin on kirja, johon kirjaan kaikki lahjat, joulukortit ja monenlaiset vinkit kortti- ja lahja-askarteluun. Eihän kukaan muista, millaisen joulukortin lähetit viime jouluna kenellekin? Laitan työntekijöilleni myös pienet paketit ja siinäkin kirja auttaa. Joku oli ekaa kesää töissä, toinen jo kolmatta tai viidettä. Ei ole kivaa, jos saa samantyylisen lahjan joka joulu...
  Onneksi meidän joulut on rauhoittuneet, liekö juuri vanhenemisen syytä??? Otan nykyisin aika rennosti jouluvalmistelut, en hössötä ja lahjojakin hankin pitkin vuotta. Nyt saa vain fiilistellä joulumarkkinoilla, ei tarvi pakosti löytää mitään lahjoja.

  VastaaPoista