perjantai 9. joulukuuta 2016

DIY: Piparikynttilät

Samalla, kun itsenäisyyspäivänä teimme siskon kanssa cupcake-kynttilöitä (klik!), tuli tehtyä muutama ihana piparikynttilä. Näistä tuli niin suloisia, että harmittaa, ettei tullut tehtyä enempää, mutta muotteja oli niin vähän! Täytyy ensi vuotta varten haalia kirpparilta enemmänkin ihania piparimuotteja.PIPARIKYNTTILÄT

Tarvikkeet:

Kynttilänjämiä
Nastallisia sydänlankoja
Ruskeaa kynttiläväriä
 Vanhoja piparimuotteja
Foliovuoka tms. piparimuottien alustaksi

Tee näin:

1. Sulata vanhat kynttilänjämät vesihauteessa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Itse olen aina sulattanut suoraan kattilassa pienellä lämmöllä, eikä koskaan ole steariini leimahtanut, mutta kertahan se on toki ensimmäinenkin...

2. Värjää massa ruskealla kynttilävärillä. Tosin usein tuosta massasta tulee kyllä ruskeaa, kun heittelee sinne summamutikassa erivärisiä kynttilöitä, mutta jos haluaa pelata varman päälle, kannatta värjätä massa. Yläkuvan lilahtavat on tehty "summamutikkamassalla" ja puhtaan ruskeat värjätyllä.

3. Laita piparimuotit foliovuuan pohjalle, asettele niihin sydänlangat pystyyn  ja kaada muotteihin kynttilämassaa noin puoleen väliin asti. Massa valuu kyllä osaksi muottien alta pois, mutta osa siitä jähmettyy kyllä. Ylivaluneen massan voit kerätä talteen ja hyödyntää myöhemmin.

4. Odottele hetki, että massa jähmettyy piparimuoteissa ja kaada sitten lisää päälle. Anna jähmettyä. Jähmettyessä kynttilä saattaa vähän vajota keskeltä, jolloin voit lisätä siihen vielä vähän lisää massaa.

5. Kynttilöiden jähmetyttyä irroita ne varovasti piparmuoteista. Irtoavat helposti, kun vähän työntää pohjasta ja tarvittaessa VÄHÄN taivuttaa piparimuottia.

6. Koristele halutessasi kynttiläkynällä. Minä en löytänyt näitä tähän hätään mistään, mutta seuraavaa erää varten tilasin Adlibriksesta.

 
Samalla, kun teimme näitä, valoimme siskon kanssa myös vanhat punaiset kynttilänjämät tyhjiin salaattijuustopurkkeihin sydänlangan kera. Lisäsimme joukkoon vähän punaista kynttiläväriä. Niistä tuli oikein näpsäköitä joulukynttilöitä! Itse poltan näin pimeän aikaan paljon kynttilöitä, joten niitä jämiä tulee paljon, joten on kiva hyödyntää ne johonkin.Tunnelmallista viikonloppua kaikille!

8 kommenttia: