maanantai 28. marraskuuta 2016

Ensimmäisen adventin puuhailuja

Eilen oli jo ensimmäinen adventti, nopeasti se aika rientää! Minulla ei ole mitään erityisiä adventtiperinteitä, mutta kun se ensimmäinen adventti koittaa, voi sen jouluhössötyksen aloittaa toden teolla! Eilen väsäsin tällaisen jouluasetelman, joita olen Facebookin jouluryhmissä ihastellut kovasti:

Tästä ideasta en siis voi ottaa kunniaa, paitsi että tuo kuusien välistä kurkkaava bambi oli ihan oma lisäykseni. Bambin olen tilannut eBaystä. Kuplan tilasin Motonetistä. Meidän kylän Motonetissä näitä ei ollut hyllyssä, joten jouduin tilaamaan tämän verkkokaupasta. Toimituksessa meni viikko eikä väriäkään saanut päättää itse, mutta onneksi kävi tuuri ja tuli kauniin keltainen kupla. Kuuset ostin paikallisesta askartelutarvikekaupasta (nimeltään ytimekkäästi Askartelukauppa). Tölkki oli viimevuotinen, ostettu Finnmarilta. Lumena käytin kookoshiutaleita. Nämä siis tiedoksi kaikille, jotka haluavat rakentaa samanlaisen "Joulupuu on varastettu" -asetelman :) Tämä asetelma on kyllä siitä minulle harvinainen, että lähes kaikki tähän laitettu on uudistuotantoa eikä vanhaa kierrätyskamaa. Useimmat jouluväkerrykseni kun koostuvat kirpparilöydöistä ja kaikesta, mitä en ole raaskinut heittää pois. No, kerran näinkin ja eiköhän tämä asetelma ole monivuotinen.

Lauantaina piipahdin siskon ja hänen miehensä ja lastensa kanssa Janakkalan Laurinmäen joulunavauksessa. Täytyy kyllä sanoa, että vähän tuo tapahtuma oli kärsinyt inflaatiosta, viime vuonna oli nimittäin lapsille ohjelmaa, mm. askartelua ja kuusenkoristelua, tänä vuonna oli vain esiintyjä eikä mitään, mitä lapset olisivat voineet itse tehdä. Tietysti osaltaan fiilistään latisti se, että lämpöasteita oli neljä ja edellispäivänä satanut lumi suli pois, ja lisäksi ripotteli vettä. Tässä muutama kuva Laurinmäeltä:


Vähän jäi pettynyt fiilis Laurinmäen joulunavauksesta, mutta jos en olisi ollut siellä viime vuonna, en välttämättä olisi osannut pettyä. 

Minulla ei ole koskaan ollut varsinaista adventtikynttelikköä, mutta kynttilöitä poltan kyllä muuten paljonkin. Niin myös eilen:

Eilen sateli myös vähän lunta, juuri sopivasti, kun joulukausi "virallisesti" alkoi. Sitä tosin jaettiin tänne meillepäin vielä todella säästeliäästi, mutta jo tuo sentti tekee sen, että on hurjan paljon valoisampaa. Jospa sitä vielä jouluksi satelisi lisää. 

Ihanaa joulunodotusta kaikille, nyt saa virallisesti jo hössöttää!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana tuo jouluasetelma!
  Olen näitä myös nähnyt monessa paikkaa. On tehnyt mieli isekin tehdä.
  Tuo bambi on niin ihana!😍
  Kivaa maanantaita sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana kupla-asetelma! Voisin itsekin tehdä joskus. :) Ja niin kauniita nuo kynttiläkuvat! Ihanaa, kun nyt saa tosiaan hössöttää, vaikka täällä on hössötetty jo jonkun aikaa :D
  Mukavaa maanantaita! :)

  VastaaPoista
 3. Meillä lunta on kyllä riittävästi. Onhan tuolla joulunavauksessa ollut ihan mukavasti väkeä. Täälläkin oli perjantaina joulun avaus, musiikkia ja laulua, torttu+glögi 200 ensimmäiselle. Ja jos en ihan väärin nähnyt, niin joulupukkikin vilahti jossain. Väkeä kyllä oli vähän. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista