torstai 3. marraskuuta 2016

DIY Joulukahvi

Minä sitten niin tykkään niistä kaupan maustetuista kahveista, varsinkin joulukahveista. Mutta nuukana raaskin niitä kovin harvoin ostaa. Mutta sittenhän minulla välähti! Mikä minua estää tekemästä itse joulukahvini?

Ei tarvita kuin kahvia, mausteita ja ilmatiivis purkki.

Kahvi kaadetaan purkkiin ja sekaan mausteita omien mieltymysten mukaan. Minä laitoin kanelia, kardemummaa ja vaniljaa. Tähän sopisi kyllä mainiosti myös vaikkapa inkivääri ja muskottipähkinäkin, vain oma mielikuvitus ja mieltymykset ovat rajana.

Minulla oli jauhettua bourbon-vaniljaa, mutta varmasti myös vaniljatanko toimisi maustajana mainiosti.

Sitten vaan annetaan kahvin maustua muutama päivä. Kahviin voi vielä myöhemmin lisätä mausteita, jos tuntuu, että se kaipaa vielä jotakin lisää. 


Minä olen muuten ruvennut tykkäämään mantelimaidosta kahvissani. Se antaa kahville paljon samettisemman maun kuin tavallinen maito. Varsinkin tähän joulukahviin se sopii erinomaisesti!

Tuo eilinen lumimyräkkä oli muuten suuri vitsi, ainakin meilläpäin. Täällä Hämeenlinnassa on lunta maassa ehkä nipinnapin sentti, jos sitäkään. Mutta kyllä tuo vajaa senttikin jo auttaa paljon siihen, että on heti paljon valoisamman näköistä. Toivottavasti kuitenkin sataisi lisää lunta lähiaikoina.

Eilen oli pakko jo viritellä ensimmäinen tähti ikkunaan! Säälin naapureita kuitenkin vielä sen verran, että laitoin vain tuon yhden, joka on vaaleanpunainen, eli ei edes mitenkään superjouluinen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä maku/joulu kahvilta! Minäkin tykkään joulukahvista! Pitää kokeilla tuota sinun makukahvia joku päivä.
    Ja ihana joulutähti!

    VastaaPoista
  2. Varmasti hyvää! Voisin myös kokeilla, mausteitakin löytyy kaapista. Tähti on kyllä tosi kaunis! :)

    VastaaPoista