torstai 17. joulukuuta 2020

Joulu on jo ovella

Enää viikko jouluaattoon! Joulu on saapunut nurkan taakse ihan huomaamatta. Onneksi olen ehtinyt jo melko pitkälle jouluvalmisteluissani; ostin tänään viimeiset lahjat ja nyt ne pitää enää paketoida. Osan joulun ruuista olen myös jo ostanut, mutta täytyy vielä hakea täydennystä ennen joulua.

En ole tänä vuonna paistanut pipareita, enkä varmaan paistakaan, sillä en ole mikään ihan hirveä paistetun piparin fani. Raakaa taikinaa rakastan! Pipareiden sijaan olen herkutellut Lidlin piparimuffinsseilla sekä Pandan Polka-makeislevyllä. Se oli todella positiivinen yllätys, tykkäsin siitä kovin! 

Tänä viikonloppuna ajattelin tehdä joulusiivouksen ja tuoda kuusen sisään. Ekaa kertaa saan hakea kuusen omasta metsästä! Jouduin myös ostamaan uuden kuusenjalan, sillä vanhani laitoin tallin joulupuulle. K-raudasta löysin valurautaisen kuusenjalan, joka ilmeisesti oli koko kaupungin viimeinen valurautaista sorttia. Halusin nimenomaan sellaisen, sillä se on painava ja kuusi pysyy todennäköisemmin pystyssä, jos koirat innostuvat riehumaan.

Tämän vanhan, tutun joulupuun olen tietenkin jo viritellyt paikoilleen:

Tämä on siis vanha kirpparilöytö, jonka olen tuunannut. (Tuunaamisesta pääset lukemaan enemmän täältä.)

Viime viikonloppuna ehdittiin kuin ehdittiinkin kaverin kanssa ottaa ponista joulukuvia, ennen kuin lumi jo päivällä suli pois!

Mini-Me on ehdottomasti maailman suloisin jouluponi!! En vaan ymmärrä, miten joku voi olla noin liikuttava.

On hyvin pieni mahdollisuus, että meille Kanta-Hämeeseen saataisiin valkea joulu, mutta todennäköisesit se jää vain haaveeksi. Taas. Ilmastonmuutos on tehnyt tehtävänsä ja talvista tulee yhä lämpimämpiä ja sateisempia. 

Elämä uudessa kodissa on ollut melko kiireistä, tavarat hakevat vieläkin paikkaansa ja tämäkin joulu oli viime joulun tapaan niin kiireinen, etten ole ehtinyt nauttia joulunodotuksesta niin paljon kuin olisin halunnut. Toivottavasti ensi vuonna arki on lähtenyt rullaamaan ja ehtisin vihdoin jouluaskartelujen, leipomisen ja jouluruokien teon pariin. Minulla on uudessa kodissani leivinuuni, joka haluaisi päästä tekemään imellettyä perunalaatikkoa!

Yritän kuitenkin pitää tämän joulublogin hengissä ja ehtiä kirjoittelemaan, sillä nautin tämän tekemisestä ja joulufiiliksen jakamisesta. Toivottavasti ensi jouluna ehtisin olla tämänkin suhteen aktiivisempi!

Kiireestä huolimatta ihanaa viikonloppua kaikille!
1 kommentti:

  1. Minä taas pohdin edelleen tykkäänkö Pandan Polkasta. Kynttiläjalka on upea!
    https://jouluni.blogspot.com/

    VastaaPoista