sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Riisimurokarkit

Riisimurokarkit ovat aivan loistava joululahjaherkku, sillä ne ovat maidottomia, munattomia ja gluteenittomia. Sopivat siis lähes kenelle tahansa! Ja ovat superhelppoja ja nopeita tehdä. Tämä erä ei luonnollisestikaan jouluun asti säily, sillä tuli jo syödyksi ;)



Riisimurokarkit

noin 40 kpl

100 g kookosrasvaa tai kookosöljyä
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
7,5 dl riisimuroja

1. Sulata kookosrasva kattilassa. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää riisimurot seokseen. Lusikoi seos pieniin paperisiin vuokiin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Voit myös levittää seoksen esim. uunipellille ja leikata jähmettymisen jälkeen paloiksi.




Eilen tuli käytyä myös Janakkalan Laurinmäellä joulunavauksessa. Lapsille oli paljon hauskaa ohjelmaa, mukana oli onneksi siskonpoika, joka tästä pääsi nauttimaan. Itsekin sain mukavasti joulufiilistä, varsinkin kun ensilumi oli satanut myös Janakkalaan. Laurinmäen miljöö oli ihan mielettömän hieno ja idyllinen.

 










Tänään tulee vielä iltapäivästä suunnattua Ikeaan katsomaan, josko sieltä tarttuisi jotain mukavaa jouluista mukaan. Leppoisaa sunnuntaita kaikille! 

4 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle : ) Lisäsin blogisi myös joulublogilistalleni.

    Riisimurokarkit näyttävät herkullisille : ) Minun on pitänyt tehdä niitä jo monena vuonna, mutta jotenkin on vain aina jäänyt. Lopulta olen päätynyt yleensä tekemään esim. jonkun kuivakakun. Josko tänä vuonna viimein saisin aikaiseksi tehdä niitäkin : )

    Näyttipä Janakkalassa tunnelmalliselle, ja vielä kun oli luntakin satanut! Nuo joulunavaus tapahtumat on oikein oiva tilaisuus alkaa virittyä joulun tunnelmaan. Kiva, kun tuollaisia järjestetään.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, kiva kun tulit vierailulle! :) Ja kiitos listaan lisäämisestä!

      Riisimurokarkit on niin superhelppoja ja herkullisia, että kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

      Poista
  2. Ihania nuo riisimurokarkit..taidanpa minäkin tekaista .Kiitos vain maistiaisista

    VastaaPoista