perjantai 4. joulukuuta 2015

DIY: Joulupallokranssi


Eilen sain vihdoin joulupallokranssin valmiiksi! Se vähän viivästyi, kun tekovaiheessa loppui sekä kuumaliima että joulupallot kesken. Harjoituskappaleeksi siitä tuli aika hieno, ja voi olla, että näitä tulee tehtyä vielä lisääkin, kun ovat niin ihania :)

Joulupallokranssiin tarvitset:

Tukevaa pahvia tai valmiin kranssipohjan
Foliota
Paljon joulupalloja
Kuumaliimapistoolin ja liimaa
Helminauhaa

 


Tarkan marjan vartija tekee kranssipohjan tietysti pahvista, mutta sen voi ostaa valmiinakin. Käytit sitten millaista kranssipohjaa tahansa, suosittelen päällystämään sen foliolla siltä varalta, että kranssipohja jää vilkkumaan pallojen välistä. Tässä vaiheessa kannattaa kiinnittää myös ripustusnauha.

Sitten vaan liimaamaan palloja kuumaliimapistoolilla! Liima on kuumaa, joten suosittelen hanskojen käyttöä. Palloja kuluu paljon, varsinkin noita pieniä. Oman kranssini halkaisija on n. 40 cm ja tähän kului varmaan 100 palloa, suurin osa pieniä. Kirpparilta ostin osan, osa oli omista kätköistä ja tietysti äidiltä ja siskolta tuli ruinattua kaikki ylimääräiset nurkista. Noita pieniä joutui silti ostamaan kaupasta.

Kun pallot on liimattu, liimaa helminauha viimeiseksi pallojen lomaan kiemurtelemaan. Suosittelen kyllä jättämään pari palloa tähän vielä jemmaan, sillä helminauhaa liimatessasi saatat löytää vielä aukkokohtia, jotka kaipaavat vielä pallon.

Ei muuta kuin valmis kranssi seinälle!


 Kranssin teko ei ole vaikeaa, mutta on se jonkin verran aikaavievää. Mutta palkitsevaa!

Tänään muuten pamahti itselleni mittariin 28 vuotta. Päivä on vasta puolessa, mutta on ollut mahtava synttäripäivä heti aamusta asti, kun työpöydällä odotti synttärilahjaksi Bruce Springsteenin The Wild, The Innocent & The E-Street Shuffle -vinyyli, joka kokoelmista vielä puuttui. Lisäksi tänään ilmestyi Springsteenin The Ties That Bind: The River Collection -boksi, jossa on ennenjulkaisematonta Bruce-kamaa. Ja kovaa sellaista. Omani kävin hakemassa Anttilasta. Meinasi syke nousta, kun menin Anttilan Top Ten-osastolle, eikä siellä mitään Bruceen viittaavaa näkynyt. Onneksi menin tiskiltä kysymään, bokseja ei ollut tullut kuin kaksi, yksi DVD- ja yksi Blu-Ray -versio, ja myyjäpoika oli ne ottanut minua varten sivuun, kun olin eilen käynyt jo boksia kyselemässä :) Harvinaisen mukavasti tehty, itkuhan siitä olisi tullut jos joku muu Bruce-fani olisi ehtinyt jaolle ennen minua ;)

Tänään siis vaihtuivat joululaulut Brucen musaan. Kädet tärisivät kuin pikkulapsella jouluaattona tuota boksia avatessani. Ennakkojulkaisuiden perusteella osasin jo odottaa kovatasoista materiaalia, eikä Bruce vielä ainakaan ole pettänyt.

Ihanaa viikonloppua kaikille!

11 kommenttia:

 1. Paljon onnea! :) Ja hieno kranssi. Tuollaista voisin joskus yrittää itsekin tehdä, mutta ensin pitää hommata se kuumaliimapistooli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omani ostin Tokmannilta kuudella eurolla, ei ole paha sijoitus :) Varsinkaan kun minulla oli työpaikan roskalavalta pelastettuja liimapuikkoja :D

   Poista
 2. Hillittömän ihana pallokranssi!

  VastaaPoista
 3. Vitsi miten hieno kranssi! Olis kiva itekki koittaa tehä, pitäis vaan ostaa kuumaliimapistooli.
  Minunki puolesta paljon onnea syntymäpäivän johdosta! :)

  VastaaPoista
 4. Oikeen hyvää syntymäpäivää!
  Todella hieno kranssi!

  VastaaPoista
 5. Jes! Kiitos tästä vinkistä ja ohjeesta.. Ostin viime joulun alelaatikosta palloja, ehkä liikaakin.. Mutta nyt mä voisin kans rohkaastua kokeilemaan :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä :) Mutta varaudu siihen, että tähän uppoaa pallo jos toinenkin :D

   Poista