perjantai 14. joulukuuta 2018

Joulumieli kateissa

Jouluun on enää kymmenen päivää, mutta en vain saa kiinni joulufiiliksestä. Isoimman osan sen puuttumisesta tekee varmasti jatkuva kiire. Arkipäivät menevät juostessa töissä, koirien kanssa ja tallilla. Hevoseni asuu tällä hetkellä tallilla, johon en voi ottaa koiria mukaan, joten tallipäivinä säntään heti töistä tultuani koirien kanssa ulos, ulkoilen niiden kanssa pari tuntia, istun ehkä muutaman minuutin sohvalla ja säntään tallille josta kotiudun yleensä kymmenen aikaan. Sitten kello käykin jo puoltayötä kun pääsee nukkumaan, ja aamulla on selvittävä kahdeksaksi töihin. Kun perjantai koittaa, pääsen hädin tuskin aamulla sängystä ylös.


Stella on aivan ihana hevonen ja saan sen kanssa touhuamisesta ihan mielettömästi iloa. Silti toisinaan mietityttää, että onko tässä harrastuksessa mitään järkeä, kun sen takia olen niin väsynyt, etten jaksa edes joulusta nauttia. Tästä päästäänkin uudenvuoden lupaukseeni: tilanteeseen on löydyttävä jokin ratkaisu, esimerkiksi Stellalle toinen liikuttaja, jonka myötä saisin vähän vapaata tallilta.

Toinen suuri syy joulufiilikseni puuttumiseen on se, että edessä on ensimmäinen joulu ilman Jeppeä. Rakasta Jeppeä, elämäni valoa, joka teki jok'ikisestä päivästä hyvän.


Ajatus siitä, ettei aattoaamu ala enää hyvän joulun toivottamisella Jepelle, kuristaa kurkkuani ja saa kyyneleet silmiin. Jepen riemu uudesta lelusta jouluaattona oli käsinkosketeltavaa ja miten se nauttikaan pyhistä, kun olin kotona sen seurana. Kaikki tämä tulee puuttumaan jouluistani koko loppuelämäni.

Joulukortit sain hädin tuskin kyhättyä valmiiksi päivää ennen kuin ne piti postittaa, enkä ole leiponut edes pipareita (paitsi niitä vaaleita), jotka on syöty jo. Joululaatikot ostan kaupasta tänä vuonna. Muutama joululahjakin puuttuu vielä...

Firman pikkujoulutkin jätin väliin, enkä tänä vuonna jaksanut järjestää kaveriporukallekaan mitään pikkujouluja, enkä itsekään saanut kutsua minnekään. Huomenna on sentään hevosbloggaajien pikkujoulut ja viikon päästä tallin joulujuhla, ehkä niistä saa vähän joulutunnelmaa irti!


Nyt on varmaan pakko ottaa kovat keinot käyttöön ja ottaa Rukka ja Emma kainaloon ja katsoa viikonloppuna joku kunnon jouluelokuva, kuten Yksin Kotona tai Grinch. Ehkä vähän nauttia myös glögiä...

Joulufiiliksen puutteesta huolimatta oikein hyvää viikonloppua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kovat keinot kuulostaa juuri sopivilta, koirulit kainalossa maailma näyttää paljon paremmalta ♥
    Kiire ja stressi on sellaisia vihollisia, että ne kyllä vievät ilon. Toisesta liikuttajasta olisi varmaan apua, kyllähän sun täytyy levätäkin ♥

    VastaaPoista