tiistai 27. joulukuuta 2016

Joulunviettoa

Niin ne joulunpyhät vierähtivät taas aivan liian nopeasti! Olin vielä kovin voimaton kipeänä olon jäljiltä, enkä jaksanut ihan kaikkea tehdä, mitä olisin halunnut. Mutta mukava joulu oli näinkin. Meillä oli jouluaattoa viettämässä äitini, pikkusiskoni ja heidän kolme koiraansa.

Keli ei ollut kauhean jouluinen, vettä satoi kaatamalla ja tuuli oli niin kova, etten saanut ulos kuin muutaman kynttilän lyhtyihin sytytettyä. Onneksi sisällä oli lämmin tunnelma! Jokseenkin tuntui kohtalon ivalta, että tänään, 27. päivä, kun pyhät ovat ohi, satoi sen verran lunta, että maa on nyt hennon valkoisena...


Onnistuin aattona vielä juuri ennen hautausmaalle lähtöä lyömään pääni keittiön lokerikon kulmaan niin, että siitä tuli verta. Päivystysreissu ei kuitenkaan houkuttanut, joten kävin hautausmaakeikan ja kaupassakin vielä pää verta vuotaen :D No, tuo reikäkin oli sen mallinen, ettei sitä olisi tikattua varmaankaan saanut. Jousauna oli vähän haastavaa, kun en uskaltanut kastella päätä, mutta onneksi illalla vihdoin veren tihkuminen haavasta hyytyi.
 Meillä ei ollut kinkkua laisinkaan, kun minä ja pikkusisko emme syö lihaa lainkaan eikä äitikään sitä niin kaivannut. Jälkiruokana oli perinteiseen tapaan Marianne-jäädyke.
Joulupöytään halusin punaisia ruusuja. Niin väsynyt tosin olin, etten jaksanut joulupöytäliinaa enää silittää. Vaan tuli se joulu ilmankin!Lahjojakin tuli taas vaikka muille jakaa, ilmeisesti olin ollut taas tosi kiltti! Äiti ja pikkusisko lähtivät kotiin aattona vähän ennen kymmentä, ja minä ajattelin vielä katsoa jonkun jouluelokuvan, mutta kuinka ollakaan, nukahdin kymmenen maissa sohvalle ja heräsin siitä puoli kahden maissa sen verran, että siirryin sänkyyn nukkumaan. Joulupäivä menikin sitten melkeipä nukkuessa, muutaman jouluelokuvan katsoin, muuta en jaksanut. Tapaninpäivänä kävin ratsastamassa ja siskolla pelailemassa lautapelejä, ja sitten ne pyhät jo olivatkin ohi, aivan liian nopeasti!

Minulla on onneksi välipäivät töistä vapaata, joten saa vielä vähän latailla akkuja ja jos sitä ehtisi vähän alennusmyynneissäkin pyörähtää.Mukavaa vuoden viimeistä viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Voi ei tuota pään lyömistä, ja just jouluna. Oli varmasti kipeäkin. Onneksi veren vuoto loppui itekseen. Ihan totta, ei jouluaattona oikein päivystyksessä viitsisi istua. Hyvännäköisiä herkkuja teillä oli! Ja muutenkin kaunista ja tunnelmallista! :)

    VastaaPoista
  2. Kivalta kuullosti sinun joulu, vaikka olit vielä puolikuntoinen.
    Ja hyvä, ettei tarvinnut päivystykseen lähteä.
    Hyvää loman jatkoa sinne!

    VastaaPoista