keskiviikko 7. joulukuuta 2016

DIY: Piparikorvikset


PIPARIKORVIKSET

Tarvikkeet:

Ruskeaa Fimo-massaa
Korvakorun koukkuja (esim. askartelutarvikeliikkeistä, Prismoista ym)
Rautalankaa
Pieni piparimuotti tai Fimo-muotti 
Sakset tai sivuleikkurit
Kaulin
Leivinpaperia
Maalia ja sivellin

Tee näin:

1. Kauli Fimo leivinpaperin päällä. Kannattaa käyttää leivinpaperia myös massan ja kaulimen välissä, jollei sinulla ole erikseen askartelukaulinta. Jätä Fimo kuitenkin melko paksuksi, jotta saat työnnettyä korvakorun koukun sivusta piparkakkuun.


2. Tee massasta pienellä piparkakkumuotilla pipareita.

3. Leikkaa rautalangasta pieni pätkä ja muotoile se lenkiksi kuvan mukaisella tavalla. Pujota korvakorun koukku valmiiksi lenkkiin, ennen kuin laitat koukun piparkakkuun. Itselläni oli ehkä aavistuksen verran liian ohutta rautalankaa, toimi se, mutta olisi saanut olla paksumpaakin. En tiedä myydäänkö jossain noita valmiita lenkkejä, ettei tarvitsisi rautalangasta tehdä, mutta minä en löytänyt ainakaan askartelukaupasta.

 

4. Pujota koukku lenkkeineen sivusta piparkakkuun. Huomioi tässä vaiheessa suunta, eli että korvakorun koukku osoittaa oikeaan suuntaan (eli taaksepäin) piparkakkuun nähden, jotta pipari pysyy korvassa oikein päin.

5. Irrota Fimo-piparkakut varovasti kaulinta-alustasta ja asettele uunipellille. Koveta piparkakkuja 110-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

6. Koristele piparkakut haluamallasi tavalla. Itse tein vain "tomusokeripilkkuja", kokeilin myös sitä tapaa, että olisi koristellut "tomusokerilla" piparkakkujen reunat, mutta eihän mun sorminäppäryys riittänyt siihen.

Tein myös vaaleanpunaisia pipareita, olkoon ne nyt sitten Hannu ja Kerttu-pipareita. Vaaleanpunaisesta massasta minun oli tarkoitus tehdä keinuhevoskorvakoruja, mutta keinuhevosmuottini olikin niin surkea, ettei hevosia saanut muotista millään irti :(

Jos annat korvikset lahjaksi, voi valmiille korviksille tehdä vielä kauniin taustapahvin. Itse käytin punaista pahvia ja pitsiä.


Eilen oli itsenäisyyspäivä, tuli käytyä ratsastamassa päivän henkeen sopivasti suomenhevosorilla. Linnan juhlia tuli myös katseltua ja lisäksi teimme siskon kanssa kynttilöitä, niistä lisää myöhemmin.

Itselläni on aina itsenäisyyspäivänä jotenkin niin harras olo, varsinkin kun katselee Linnan juhlia ja siellä olevia veteraaneja ja lottia ja miettii, miten paljon jotkut ovat uhranneet isänmaamme vuoksi. Toiset uhrasivat jopa henkensä. Kiitos kaikille, jonka vuoksi meillä on itsenäinen Suomi!


3 kommenttia:

 1. Ihanat piparikorvikset!
  Kivaa keskiviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kivoja piparikorviksia olet tehnyt. Minun kärsivällisyyteni ei taitaisi riittää noihin. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Tosi ihania! Mulla on ostetut piparikorvikset :) Nuo olisi hyvä myyntiartikkeli joulumyyjäisissä! :)
  Mukavaa keskiviikkoiltaa! :)

  VastaaPoista