keskiviikko 4. lokakuuta 2017

DIY: Betonilumiukot

Tässä on tullut kesän ja syksyn mittaan tehtyä jonkin verran betonitöitä, ja koska voi olla, että taaskaan ei tule valkeaa joulua tänne meille, halusin varmistaa, että pihaa koristaa kuitenkin lumiukko tai pari! Lidlistä olin aikaisemmin ostanut lumiukkomuotin jääjuttuja varten, mutta nyt päätin kokeilla sitä betonimuottina:

Muotti on siis oikeasti pieni silikoninen kakkumuotti.

Betonihommat ovat helppoja. Täytyy vain sekoittaa betoni ja kaataa se muottiin.


Ohjeet betonin sekoittamiseen löydät täältä.

Annoin kuivua muutaman päivän ja kas, lumiukot ovat valmiita!


Oikeanpuolimmaisen irroitin muotista liian aikaisin, ja napit murtuivat pois, koska eivät olleet ehtineet kuivua. Onneksi lumiukko toimii ilman niitäkin :)


Nämä rouheat ukot saavat jäädä lyhdyn viereen jo toivottelemaan tulijoita tervetulleiksi :)

Emma-koira on jo joutunut ottamaan varaslähdön Ugly Christmas Sweaterin kanssa. Siinä missä Jeppe painattaa vielä nakuna ilman vaatteita, Emman vauhti on hidastunut sen verran, että sille tulee kylmä ja se tarvitsee jo vaatetusta. Emman massussa nimittäin kasvaa pieni monsterilauma! Emman oma villapaita on jäänyt jo naftiksi valtavan mahan takia, joten Emma on ottanut Jepen villapaidan lainaan.


Toivon mukaan näitä paitoja tulisi vielä Mustiin ja Mirriin tänä vuonna, sillä tarkoitus olisi pitää Emman pennuista yksi. Saisi sitten kolmaskin Joulukoira oman Ugly Christmas Sweaterin :)


Monstereiden joulumuotia viime vuodelta!

Meillä eletään jänniä aikoja, kun Emman laskettu aika alkaa lähestyä. Maha on jo niin valtava, että luulen, että pennut syntyvät ehkäpä vähän alle 9 viikon odotusajan. Ensi maanantaina meillä on penturöntgen, josta selviää, montako minimonsteria on tulossa :)

Näissä jännittävissä tunnelmissa toivotan kaikille ihanaa alkanutta lokakuuta!

8 kommenttia:

 1. Hienot lumiukot! Ja ihana Emma ❤ Kyllä teillä tosiaan on jännät ajat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, hetkittäin tuntuu että vähän liiankin jännät, en meinaa kestää tätä jännitystä! :)

   Poista
 2. Ihanat lumiukot!
  Kyllä siellä on jännät ajat!
  Mukavaa loppu viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihanat lumiukot ja söpöt neuleet monstereilla ♥Kävin just Mustissa ja mirrissä, kuulema tulossa jouluaiheisia neuleita. Mä ostin sellaisen punavalkoisen neuleen joka pojan mielestä näytti joulusukalle :D ja sitten ihan talvihaalarin tuolle vanhemmalle, eipä tytöt palele talvella ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy käydä Mustissa ja Mirrissä vähän lähempänä jos löytäisin tuollaisen samanlaisen :)

   Poista