perjantai 17. marraskuuta 2017

DIY: Joulupallokranssi styroksipohjalle

Olen useimmat tekemäni joulupallokranssit tehnyt pahvipohjalle, mutta nyt päätin vertailun vuoksi kokeilla styrokspohjaa. Jos pahvipohja ei miellytä, tässä ohje styroksipohjalle tehtävälle kranssille:


Joulupallokranssi styroksipohjalle
Tarvikkeet:
Styroksinen kranssipohja
Foliota
Paljon erikokoisia joulupalloja (pieniä menee eniten)
Kuumaliimapistoolin ja kuumaliimaa
Hanskat
Helminauhaa
Nauhanpätkä ripustusnauhaksi 
Muita koristeita, esim. rusetti, lumihiutale tms. halutessasi

Päällystä kranssipohja foliolla siltä varalta, että pohjaa jää vilkkumaan pallojen välistä.


Tässä vaiheessa kannattaa laittaa myös ripustusnauha. Se kannattaa solmia kranssipohjan ympäri, jolloin ei ole pelkoa sen irtoamisesta.

Aloita pallojen liimaaminen liimaamalla isoja palloja kranssin ulkoreunoille, ja sen jälkeen näiden sisäpuolelle. Liima on todella kuumaa, joten käytä hanskoja! Itse käytän yleensä kertakäyttökumihanskoja (tietysti käytän samoja uudestaan ja uudestaan :) ), sillä ne kädessä näppäryys säilyy sormissa, mutta ne suojaavat kuitenkin kuumalta liimalta.


Ei näytä vielä kovin hienolta, eihän? Jatka lisäämällä pieniä palloja väleihin niin, että kranssipohja peittyy. Lisää pikkuruiset pallot sekä sisä- että ulkoreunoille isojen pallojen väleihin.


 Kun pallot on liimattu, kiinnitä seuraavaksi helminauha. Se kannattaa liimata siten, että levität liiman pistoolilla siihen kohtaan, mihin haluat liimata nauhan, ja painat sitten helminauhan siihen päälle. Jos levität liiman helminauhaan, tulee vain sotkua. Liimaa nauhaa pieni pätkä kerrallaan ja katso etukäteen, mistä välistä haluat nauhan kulkevan. Muutama pieni pallo kannattaa jättää vielä jemmaan tätä vaihetta varten, sillä helminauhaa liimatessasi saatat löytää vielä aukkokohtia, joihin täytyy liimata pallo.

Lopuksi liimaa vielä haluamasi koristeet, tai jos et kaipaa ylimääräisiä krumeluureja, on kranssi valmis! Itse liimasin tähän rusetin sekä lumihiutaleen. Valmis!


Tästä tulikin erittäin vahvasti Suomi 100-henkinen kranssi juhlavuoden kunniaksi :) Osa palloista on kierrätyskamaa, pienet valkoiset jouduin ostamaan uutena. Helminauha on myös kirpputorilta.

Täytyy sanoa, että tykkään enemmän tehdä pahvipohjaan. Ei tarvitse ostaa kranssipohjaa, vaan voi käyttää kierrätyspahvia, ja pahvipohjaisesta kranssista tulee ihan yhtä muhkea, kuin styroksipohjaisestakin.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla kranssia rautalankapohjaan. Laitan ohjetta ja raporttia heti kun kokeilu on valmis, stay tuned!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia: