tiistai 30. elokuuta 2016

Elokuva: Painajainen ennen joulua

Kirpparilta olen löytänyt tämänkin, ja nyt vihdoin tuli se katsottua.




Elokuvassa jokaisella juhlapyhällä on oma maansa, ja Halloween-maata hallitsee kurpitsakuningas Jack Skellington. Jack on vähän leipääntynyt Halloween-maan rutiineihin, ja avatessaan vahingossa Joulumaan oven, hän keksiikin elämälleen uuden merkityksen: Hän ottaa joulun hallintaansa ja tekee siitä paremman. Mutta, kuten arvata saattaa, matkaan tuleekin mutkia...

En oikein osaa sanoa, mille kohderyhmälle tämä on tarkoitettu. Pienten lasten mielestä tämä on varmasti liian pelottava, aikuisten mielestä tylsä. Kaipa kohderyhmä on sitten vähän isommat lapset.

No, itse tylsistyin totaalisesti tätä katsoessani eikä tässä ollut yhtään joulufiilistäkään. Mutta tosiaan ehkä en ollut ihan kohderyhmää, joku nuorempi voi tästä hyvinkin nauttia :)

maanantai 22. elokuuta 2016

Pihakirppispäivän joululöytöjä

Hämeenlinnassa Myllymäen kaupunginosassa järjestettiin lauantaina pihakirppispäivä, johon osallistui peräti 27 pihaa. Löytöjä tuli tehtyä, myös jouluisia!


Nämä kynttilät maksoivat yhteensä euron. En kyllä tiedä, että raaskiiko näitä polttaa laisinkaan!



Joulumusiikkiakin löytyi. Näistä vinyylilevyistä köyhdyin niin ikään yhteensä euron.


Punaiset kynttilät maksoivat yhteensä 50 senttiä. 


Nämä kynttilänjalat ovat aikaisempi kirppislöytö.

Suosikkini kirppispäivän löydöistä oli kuitenkin tämä:


Ihana jouluinen olkalaukku! Nytpä tiedän, minkä laukun ottaa mukaan pikkujouluihin! Karvat olivat kuitenkin mielestäni hivenen yliampuvat, joten trimmasin niitä vähän.


Tykkään tästä siistitystä versiosta enemmän. Kyllä nyt kelpaa pikkujouluilla :D

Viikko viikolta se joulu alkaa hiipiä lähemmäksi. Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

tiistai 16. elokuuta 2016

Jouluelokuva: Skipataan joulu - Christmas with the Kranks

Odotukset tälle elokuvalle olivat suuret, sillä tässä oli mukana nimekkäitä näyttelijöitä, kuten Jamie Lee Curtis ja Dan Aykroyd. Kyseessä oli komedia Luther ja Nora Krankista, joiden tytär lentää pesästä, ja kun ei ole enää kotona lasta, jolle joulua laittaa, päättävät Krankit skipata joulun kokonaan ja karata loistoristeilylle. Naapurit eivät ole tästä lainkaan mielissään.






Piinaavien naapureiden lisäksi Krankit kohtaavat vielä suuren haasteen: tytär Blair päättääkin tulla jouluksi kotiin uuden poikaystävänsä kanssa. Krankeilla on 12 tuntia aikaa järjestää Blairille täydellinen joulu.

Tämän elokuvan komedia oli parhaimmillaankin vain valjua ja näyttelijätkään eivät vakuuttaneet rooleissaan. Usein juoneltaan surkean jouluelokuvan voi pelastaa elokuvasta välittyvä ihana joulun tunnelma, mutta sekin puuttui tästä tyystin. Tämä elokuva oli siis suuri pettymys eikä saanut ainakaan minua joulumielelle. 

Ostin tämän elokuvan kirpputorilta ja luulen, että sinne sen laitan eteenpäinkin :D


Monstereilla on vaan lahjat mielessä, kun puhutaan joulusta :)

Jos tiedät jonkun hyvän jouluelokuvan, saa ilmiantaa kommenttikenttään!

torstai 4. elokuuta 2016

Joulu se tulla jolkottaa...

... hitaasti mutta varmasti. Viime viikolla oli vielä niin ihanan kesäistä ja helteistä, ettei joulu juurikaan käynyt mielessä, mutta tällä viikolla kun kelit heittivät häränpyllyä ja tuntuu aivan syksyiseltä, on se joulukin ollut jo mielessä.

Spotifyyn olen jo tehnyt joululaulusoittolistan ja amazonista tilasin jo pari jouluelokuvaa. Kirpputoriltakin tein tällaisen jouluelokuvalöydön:


Vielä en ole tätä ennättänyt katsoa. Ehkäpä viikonloppuna voisi jo katsoa jonkin jouluelokuvan?

Ensimmäiset joululahjatkin olen jo ostanut, toisen kirpparilta kun sattui tulemaan sopiva vastaan. Joka vuosi tulee annettua muutama kirpputorijoululahja, kun löytyy saajansa näköinen. Toki nämä kirpparijoululahjat jakavat vähän mielipiteitä, joten kirpparijoululahjoilla lahjon vain niitä, joista tiedän, etteivät he pahastu. Viime vuonna tuli annettua tällaisia kirpputorijoululahjoja.

En ole ainoa, jolla on joulu selvästi jo mielessä. Facebookissa jouluryhmät ovat selvästi jo vilkastuneet ja Lontoon Selfridges-tavaratalokin avasi jo jouluosastonsa. Töissäkin olemme jo alkaneet suunnittelemaan pikkujouluja.

Joulukoristeet saavat kyllä pysytellä vielä muutaman kuukauden säilytyslaatikoissaan, mutta kynttilöitä olen jo alkanut polttelemaan, kun illat ovat jo pimeitä.


Ensi viikon olen taasen kesälomalla, ja mielessä jo kävi, että josko sitä kaivaisi vähän jouluaskartelutarvikkeita esiin ja tekisi tämän vuoden joulukortista prototyypin! Vähän myös himottaisi päästä joulupallokranssien tekoon, mutta pallovarastot taitavat olla siihen vielä liian pienet. Vielä täytyy koluta kirppareilta lisää joulupalloja!

Joko muilla on joulu mielessä?